۰۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۴

ثبت رایگان سند ازدواج و طلاق مددجویان کمیته امداد

صباغیان درباره جزییات عملکرد معاونت حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی توضیحاتی ارائه داد.
کد خبر : ۵۶۲۸۶۲

جعفر صباغیان معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد خمینی (ره)، صبح امروز دوشنبه ۷ تیرماه ضمن گرامیداشت هفته قوه قضاییه و سالروز شهادت شهید بهشتی و هفتاد و دو تن از یارانش، در رابطه با عملکرد سال ۹۹ و برنامه‌های امسال این حوزه اظهار کرد:نوع فعالیت‌هایی که ما در حوزه معاونت حقوقی کمیته امداد با همکاری مجموعه دستگاه قضا در جهت اجرای عدالت است.

وی افزود: خدماتی را که در معاونت حقوقی کمیته امداد امام خمینی ارائه می‌کنیم یک بخش از موضوعات حقوقی و قضایی است که مربوط به پیگیری حقوقی مشکلات مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و پیگیری پرونده‌های سازمانی مجموعه کمیته است که در دیوان عدالت اداری در حال پیگیری است.

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد خمینی (ره) گفت:هدف ما اجرای ماده ۲ اساسنامه کمیته امداد و توانمندسازی اشتغال مددجویان کمیته امداد است زیرا باید مددجویان را به توانمندسازی برسانیم.

وی بیان کرد:ما در کمیته امداد مددجویانی داشته ایم که وقتی از پوشش کمیته خارج شدند توانسته اند با ایجاد اشتغال از افراد دیگر در حوزه کاری خود استفاده کرده و اشتغال زایی کنند.

همکاری 1790 وکیل نیکوکار با کمیته امداد برای حل مشکلات حقوقیی مددجویان

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد خمینی (ره) با اشاره به ارائه میز‌های خدمت در سال ۹۹ تصریح کرد: ما در حوزه حقوقی سال گذشته، در کل کشور، ۴۱۱ میز خدمت داشته ایم که این میزهای خدمت بر اساس تکلیف اساسنامه کمیته امداد برگزار شد تا بتوانیم در استان‌های مختلف کشور خدمات ارائه دهیم و با استفاده از ظرفیت وکلای نیکوکار هر منطقه و استان خدمات حقوقی را ارزان‌تر و مناسب به مددجویان ارائه کنیم که در مجموع با تنظیم تفاهم نامه با مرکز وکلا و مشاوران قوه قضاییه و کانون وکلا این اقدامات را انجام دادیم.

صباغیان گفت: در حال حاضر با ۱۷۹۰ وکیل نیکوکار همکاری می‌کنیم که این تفاهم نامه برکات زیادی داشته است و در قرآن کریم به طور مداوم به آن اشاره شده است.

وی ادامه داد: در مجموع با این دو تفاهم نامه، کل پرونده‌های ارجاعی مددجویان به وکلا ۲۳۵۵ مورد بودند که توسط وکلای نیکوکار پیگیری شدند.

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: نخستین موضوعی که مددجویان در محاکم با آن روبرو هستند طلاق و عدم امکان سازش است که سال گذشته ۸۰۵ پرونده مددجویان در خصوص طلاق و ۴۸۳پرونده مربوط به مهریه، ۶۳۶ پرونده نفقه خانم و فرزند، ۱۳۱ پرونده استرداد مهریه، ۲۳۹ مورد حضانت و ملاقات فرزند و ۱۴۴مورد برای اجرت المثل و تمکین داشته ایم.

صباغی بیان کرد: موضوع دیگری که به آن پرداخته ایم آموزش حقوقی برای مددجویان است که در این خصوص با حوزه فرهنگی به عنوان متولی هماهنگ شده و آموزش‌های مرتبط با بانوان سرپرست خانوار، مطلقه، دانشجویان و طلبه و... به طور جدی دنبال شده است که در مجموع ۳۲هزار و ۶۴۲ مورد در سال گذشته بوده است.

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد خمینی (ره) با اشاره به تفاهم نامه انجام شده با مرکز خدمات الکترونیک قضایی اظهار کرد: ما با مرکز خدمات الکترونیک قضایی تفاهم نامه‌ای امضا کردیم و همکاری داریم که در این خصوص دو قانون وجود دارد و براساس آن مددجویان کمیته امداد و بهزیستی از پرداخت هزینه‌های دادرسی معاف هستند و همچنین با توجه به تفاهم نامه صورت گرفته با اسناد رسمی، این مددجویان در ثبت نکاح و طلاق نیازی به پرداخت هزینه ندارند و در خصوص هزینه‌های حق الوکاله هم میز‌های خدمت داریم که طبق همان تفاهم نامه با مرکز وکلا و کانون وکلا بوده است که از ظرفیت وکلای نیکوکار برای این منظور استفاده کرده ایم که تا حد زیادی توانسته است شعار ریاست قوه قضاییه را محقق کند.

وی تصریح کرد: موضوع دیگری که به آن پرداخته ایم پرونده‌های سازمانی مربوط به پرونده‌های غیر مددجو است که با جذب نیرو از طریق قرارداد با وکلای نیکوکار و برون‌سپاری بتوانیم هزینه‌ها را کاهش دهیم و در این راستا از فارغ التحصیلان حقوقی به منظور جذب و ورود به بازار کار استفاده کرده ایم.

صباغیان با اشاره به برخی از برنامه‌های سال ۱۴۰۰ معاونت حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: خرید خدمت از اشخاص حقوقی از طریق خرید خدمات حقوقی یکی از برنامه‌های تحولی امسال است که شورای علمی حقوقی از نخبگان حقوقی مجموعه کمیته امداد برای این منظور استفاده می‌کند که خدمات ارائه شده به مددجویان از غنای علمی خوبی برخوردار باشد چرا که قوانین در حال تغییر است و بدنبال آن، این شورا می‌تواند کمک کننده باشد.

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: یکی دیگر از موارد انجام شده برای مددجویان انشعابات آب، برق و گاز و صدور پرونده‌ها است که مددجویان معاف شدند و آن‌ها از مصرف آب، برق و گاز در قالب الگوی مصرف معاف شدند که مبلغی حدود ۳۰۰هزار تومان بوده است.

وی با اشاره به اخذ مالیات‌های خانه‌های خالی و لوکس خاطرنشان کرد: موضوع مالیات‌های خانه‌های خالی و لوکس از دیگر مواردی بود که ۲۰درصد اخذ این مالیات‌ها به‌منظور مسکن مددجویان بهزیستی و کمیته امداد اختصاص داده شد که کمک کننده بود.

صباغیان تاکید کرد: در موضوع افزایش مستمری بر اساس تبصره ۱۴ بودجه باید گفت که ۱۱هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پیش بینی شد و دو ماه از آن هم پرداخت شد که حاکی از افزایش ۶۷ درصدی است؛ به طوری که خانواده یک نفره، ۳۵۰، دو نفره ۵۰۰، چهار نفره ۹۰۰ و پنج نفره، مبلغی حدود یک میلیون و صد هزارتومان دریافت می‌کند که تا حدی می‌تواند برای نیاز‌های روزمره او کمک کننده باشد.

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: در مجموع، اقدامات خوبی در حوزه حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی (ره) بالاخص در امور مجلس صورت گرفته است که مقام معظم رهبری، ریاست کمیته امداد امام خمینی (ره) و نمایندگان، دغدغه برطرف شدن نیاز‌های محرومین را داشتند و امیدواریم روزی برسد که نیازی نداشته باشیم بودجه‌ای به کمیته امداد امام خمینی (ره) برای برطرف شدن مشکلات نیازمندان داده شود و تمامی مشکلات آن‌ها برطرف شود.

خبر فوری

علت شلیک پدافند هوایی در اصفهان و تبریز